اندیشکده معنویت و اندیشکده سیاست الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نشستی مشترک با موضوع تبیین رابطه معنویت و سیاست در منظومه حکمت اسلامی برگزار کردند.

 این نشست مشترک که با حضور رئیس و اعضای هر دو اندیشکده و جمعی از صاحبنظران حوزه سیاست و معنویت برگزار شد. در این نشست آقایان حجت الاسلام دکتر غفاری قره‌باغ و دکتر میثم لطیفی به تعریف و تبیین موضوعاتی از قبیل: رهیافت جدایی ـ رهیافت تعامل ـ خادمی سیاست برای معنویت ـ خادمی معنویت برای سیاست ـ اندماج (ارتباط اندماجی بین سیاست و معنویت به عنوان قول مختار) پرداختند، سپس تعریف معنویت از دید سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تعریف سیاست از دید سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شد، در ادامه مباحث تخصصی اعضای دو اندیشکده موضوعاتی از قبیل مبانی حِکمی مؤثر در نظرية مختار (مباحث مطرح شده) در این نشست بررسی شد و مفاهیمی چون خيريت وجود ـ خلافت الهی انسان ـ  جسمانيت حدوثی و روحانيت بقایی ـ  حرکت جوهری اختياری ـ  مدنيت انسان، تقابل حق و باطل و لزوم بعثت انبيا ـ  رابطه دنيا و آخرت ـ  عدالت مبتنی بر ارادة تشريعی مورد بحث و بررسی اعضای دو اندیشکده قرار گرفت. بیان شواهدی از زبان حکمت متعالیه به خصوص متونی از صدرالمتألهین شیرازی در ادامه مباحث صاحبنظران از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود. در پایان مقرر شد نشست دیگری نیز به بررسی موضوعات مطرح شده اختصاص داده شود.

گفتنی است، نشست‌تعاملی اندیشکده‌ها بصورت هرماه با موضوعاتی که مورد توافق هر دو اندیشکده است با حضور صاحبنظران و متخصصان و اعضای اندیشکده‌ها بصورت ماهانه برگزار می‌شود و مشروح آن در بخش انتشارات مرکز قابل دسترس عموم قرار است.

ایرانی بودن الگو

در خصوص ايرانى بودن الگو، علاوه بر آنچه كه دوستان گفتند؛ كه خوب، شرایط تاريخى، شرایط جغرافيایى، شرایط فرهنگى، شرایط اقليمى، شرایط جغرافياى سياسى در تشكيل اين الگو تأثير می‌گذارد - كه قطعاً اينها درست است - اين نكته هم مطرح است كه  طراحان آن، متفكران ايرانى هستند؛ اين كاملاً وجه مناسبى است براى عنوان ايرانى؛ يعنى ما نمی‌خواهيم اين را از ديگران بگيريم؛ ما می‌خواهيم آنچه را كه خودمان لازم می‌دانيم، مصلحت كشورمان می‌دانيم، آينده‌مان را می‌توانيم با آن تصوير و ترسيم كنيم، اين را در يك قالبى بريزيم. بنابراين، اين الگو ايرانى است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

 شکوفایی تمدن نوین اسلامی ایرانی

ملت ايران با همه دستاوردها، تجارب و عبرت‌های ارزشمند خود، رسالتی ملی، انسانی و اسلامی بر عهده دارد. اين ملت در گام دوم انقلاب اسلامی و در عصر پيشرفت‌های پرشتاب علمی، اطلاعاتی، ارتباطی، شناختی و نيز تحولات بينشی، اجتماعی، اقتصادی و سياسی بين‌المللی، وظيفه دارد، توانمندی‌‌ها و ظرفيت‌های تمدنی ايران و اسلام را با استفاده از علم و فناوری روز و تجارب بومی و جهانی، برای نيل به تمدن نوين اسلامی ‌ايرانی، شکوفا سازد و آن را برای حل مسائل اساسی کشور و تعالی و سعادت خود، به خدمت درآورد. همزمان، موظف است که، توانمندی خويش را برای التيام آلام مسلمانان و مردم جهان و دستيابی ايشان به سعادت، تقديم دارد.

دستيابی به اين هدف، با «پيشرفت» در عرصه‌های فکر، علم، معنويت و زندگی، فراهم می‌شود که متفاوت از توسعه به معنی غربی آن، عبارت است از: «تکامل و تعالی پيوسته و پويای شئون و ساحات گوناگون حيات بشر بر اساس آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی، در مسير ظهور استعداد‌های فطری انسان‌ها». اين پيشرفت به الگويي جامع و بلندمدت نياز دارد تا مسير و مقصد آن را معين و تحولاتش را هدايت کند.

برگرفته از: مقدمه پیش‌نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top