به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، آقای اسدالله عسگر اولادی در بیست و نهمین جلسه‌ی گفتگوهای راهبردی گفت: برای دولت سه راهکار جهت عبور از مشکلات اقتصادی وجود دارد:

1- تغییر ساختار دولت که یکی از آنها، کوچک کردن دولت است.

2- بازگرداندن اعتماد به مردم با راست گفتن و صداقت.

3- در میان مردم رفتن و خواسته‌های آنها را شنیدن، تا آنها را مورد استفاده قرار دهند.

 

ایشان افزود: دولت بیش از حد بزرگ است و باعث خارج شدن کارهای اقتصادی از دست مردم شده است. دولت‌های پیشین دنبال این تغییر ساختار بودند اما نتوانستند.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران و چین افزود: برجام تدبیر خوبی بود، اما امید مردم پاسخ داده نشد و دولت نتوانست در رفع مشکلات مردم موفق باشد. مسئولان دولتی و وزرا باید بین مردم و کارگران بروند و حرف آنها را گوش دهند و در راه رفع مشکلات آنها بکوشند. برای این مسئله دو راهکار پیشنهاد می‌شود: 1) برای همه واحدهای تولیدی کوچک، ارزش افزوده برای حداقل 5 سال گرفته نشود. 2) مالیات این واحدها به‌صورت قسط بندی شده دریافت شوند.

عسگر اولادی گفت: قدر امنیت را بدانیم و به فردا و آینده امیدوار باشیم و هیچ وقت نا امید نشویم. من تازه وارد 86 سالگی‌ام شده‌ام و حدود 64 سال است که به تجارت و صادرات مشغول بوده و تجربیات ارزنده‌ای کسب کرده‌ام و از اینرو سعی‌ام بر این است که ناملایمات را به فرصت تبدیل کرده و از مشکلات عبور کنم.

ایرانی بودن الگو

در خصوص ايرانى بودن الگو، علاوه بر آنچه كه دوستان گفتند؛ كه خوب، شرایط تاريخى، شرایط جغرافيایى، شرایط فرهنگى، شرایط اقليمى، شرایط جغرافياى سياسى در تشكيل اين الگو تأثير می‌گذارد - كه قطعاً اينها درست است - اين نكته هم مطرح است كه  طراحان آن، متفكران ايرانى هستند؛ اين كاملاً وجه مناسبى است براى عنوان ايرانى؛ يعنى ما نمی‌خواهيم اين را از ديگران بگيريم؛ ما می‌خواهيم آنچه را كه خودمان لازم می‌دانيم، مصلحت كشورمان می‌دانيم، آينده‌مان را می‌توانيم با آن تصوير و ترسيم كنيم، اين را در يك قالبى بريزيم. بنابراين، اين الگو ايرانى است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

 شکوفایی تمدن نوین اسلامی ایرانی

ملت ايران با همه دستاوردها، تجارب و عبرت‌های ارزشمند خود، رسالتی ملی، انسانی و اسلامی بر عهده دارد. اين ملت در گام دوم انقلاب اسلامی و در عصر پيشرفت‌های پرشتاب علمی، اطلاعاتی، ارتباطی، شناختی و نيز تحولات بينشی، اجتماعی، اقتصادی و سياسی بين‌المللی، وظيفه دارد، توانمندی‌‌ها و ظرفيت‌های تمدنی ايران و اسلام را با استفاده از علم و فناوری روز و تجارب بومی و جهانی، برای نيل به تمدن نوين اسلامی ‌ايرانی، شکوفا سازد و آن را برای حل مسائل اساسی کشور و تعالی و سعادت خود، به خدمت درآورد. همزمان، موظف است که، توانمندی خويش را برای التيام آلام مسلمانان و مردم جهان و دستيابی ايشان به سعادت، تقديم دارد.

دستيابی به اين هدف، با «پيشرفت» در عرصه‌های فکر، علم، معنويت و زندگی، فراهم می‌شود که متفاوت از توسعه به معنی غربی آن، عبارت است از: «تکامل و تعالی پيوسته و پويای شئون و ساحات گوناگون حيات بشر بر اساس آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی، در مسير ظهور استعداد‌های فطری انسان‌ها». اين پيشرفت به الگويي جامع و بلندمدت نياز دارد تا مسير و مقصد آن را معين و تحولاتش را هدايت کند.

برگرفته از: مقدمه پیش‌نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top