به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، یازدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی و به همت مرکز الگوی اسلامی پیشرفت امروز (23 آذرماه) در محل همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی و با حضور اساتید دانشگاه، پژوهشگران و دانشجویان برگزار شد.

 

در ابتدای این کنگره دکتر هادی اکبرزاده، دبیر کنگره درباره اهداف و برنامه های این کنگره؛ توضیحاتی ارائه و سه محور اصلی این کنگره شامل: ظرفیت های پیشرفت، چالش ها و مخاطرات پیشرفت و افق پیشرفت را تبیین کرد.

 

دکتر اکبرزاده دبیر كنگره پیشگامان پیشرفت با اشاره به اهداف برگزاری این کنگره گفت: تلاش برای مشارکت حداکثری دانشجویان و جوانان فعال در اندیشه ‌ورزی درباره الگوی پیشرفت کشور و فرآیند تدوین و تحقق آن، مهمترین هدف برگزاری این کنگره است.

 

وی با تاکید بر ظرفیت ‌سازی برای مطالبه و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توسط نسل آینده ‌ساز جامعه، به تلاش برای همگانی کردن و ترویج گفتمان پیشرفت به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این کنگره اشاره کرد.

 

دکتر اکبرزاده با اشاره به اهداف برگزاری این كنگره گفت: تلاش برای مشارکت حداکثری دانشجویان و جوانان فعال در اندیشه‌ورزی درباره الگوی پیشرفت کشور و فرآیند تدوین و تحقق آن، هدف برگزاری این همایش است.همچنین ظرفیت‌سازی برای مطالبه و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توسط نسل آینده‌ساز جامعه و کمک به همگانی کردن و ترویج گفتمان پیشرفت در بین جوانان و دانشجویان از برنامه‌های دیگر این همایش است.

 

دبیر كنگره پیشگامان پیشرفت تاکید کرد: فعال‌سازی ظرفیت‌های بالقوه جوانان و دانشجویان کشور و دعوت از آنان برای تولید آثار علمی و هنری با موضوع پیشرفت، جهت‌دهی به تولیدات و آثار علمی و هنری دانشجویان و جوانان کشور در زمینه پیشرفت و ارزیابی و ارتقای مداوم آن‌ها موضوعاتی است که در این كنگره پیگیری می‌شود.

 

دکتر اکبرزاده گفت: ظرفیت ها، چالش‌ها و افق آینده از محورهای این رویداد است.

 

در ادامه برخی از جوانان برگزیده حوزه و دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخته و نکاتی را در حوزه های توزیع جغرافیائی امکانات، انرژی و چالش های انرژی های تجدید پذیر ارائه دادند.

 

در ابتدا سيده فاطمه امامي دانشجوي مقطع دكتراي رشته جغرافيا و برنامه ريزي روستايي دانشگاه تهران به بررسی موضوع توزیع جغرافیایی پیشرفت و راهکارهای پیشرفت متوازن پرداخته و در ادامه محمدرضا مهدیان دانشجوی دوره دکترای نفت در بخشی ازسخنان خود در این بخش اعلام کرد: از مهمترین موضوعات و چالش های حال حاضر جهان و ایران موضوع انرژی است. وی راه حل برون رفت از مسائل مربوط به انرژی را توجه ویژه به مسئله انرژی های تجدید پذیر دانست.

 

سید محمد حسینی (دانش آموخته سطح 3 حوزه علمیه قم) نیز در سخنان خود به چالش های پیش روی کشور در زمینه پیشرفت پرداخته و راهکارهایی در این رابطه را پیشنهاد داد.

 

برنامه کنگره با ارائه گزارش رضا آقاجانی (دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه تهران)، مسئول حلقه های فکری جوانان، درباره این حلقه ها در مرکز الگوی اسلامی پیشرفت؛ ادامه پیدا کرد و سپس کلیپ کوتاهی از کنگره به نمایش گذاشته شد.

 

در ادامه، فاطمه طارمی دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی با قرائت شعری با عنوان «عاشقانه ای برای وطنم» با زبان شعر و بیانی ادبی بر اهمیت پیشرفت تاکید کرده و سخنان دکتر صادق واعظ زاده رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پایان بخش مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت بود.

 

در حاشیه یازدهمین کنگره ایرانی اسلامی پیشرفت 42 مقاله منتخب از سوی دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه های مختلف کشور به صورت جداگانه  ارائه می شود. در این بخش مقالاتی با موضوع ظرفیت های پیشرفت ایران درتالار ابوریحان بیرونی، مقالات با موضوع چالش ها و موانع پیشرفت ایران در تالار علامه طباطبائی و  مقالات مرتبط با افق های پیشرفت ایران در تالار خوارزمی ارائه خواهند شد.

 

از دیگر برنامه های این کنگره، ارائه 42 پایان نامه منتخب با موضوعات مرتبط با پیشرفت است که طی آن بحث پیشرفت و حوزه های مختلف آن در ارتباط با ایران از جنبه های مختلف مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

 

حلقه های فکری که به همت مرکز الگوی اسلامی پیشرفت تشکیل شده اند نیز در این کنگره طی دو نوبت صبح و بعد از ظهر در تالارهای مختلف ذکر شده، به ارائه گزارش و عملکرد خود می پردازند. از دیگر بخش های قابل توجه و مهم این کنگره می توان به بحث و تبادل نظر و ارائه نکات تکمیلی از سوی اساتید اشاره کرد که طی آن موضوعات مطرح شده مورد نقد و بررسی قرار گرفته و از منظر علمی تحلیل می شوند. این بحث ها به طور مجزا در پایان هر بخش از برنامه های مختلف تالارهای کنگره برگزار خواهد شد.

 

شایان ذکر است در مجموع یک هزار و 115 اثر شامل 717 مقاله علمی، 115 پایان‌نامه کارشناسی ارشد، 95 اثر تصویری، وب‌ نویسی و شبکه‌های اجتماعی، 168 اثر در ادبیات یشرفت و  20 مورد فعالیت‌های مستمر دانشجویی در حوزه پیشرفت در این کنگره مورد داوری قرار گرفتند که آثار برگزیده از سوی دبیرخانه کنگره ارائه شدند.

 

در خاتمه این کنگره یک روزه، قرائت شعر پیشرفت، نمایش فیلم کوتاه برگزیده؛ معرفی پوسترهای برگزیده و گزارش حلقه های فکری منتخب پیش بینی شده و در پایان از برگزیدگان کنگره تقدیر به عمل خواهد آمد.

ایرانی بودن الگو

در خصوص ايرانى بودن الگو، علاوه بر آنچه كه دوستان گفتند؛ كه خوب، شرایط تاريخى، شرایط جغرافيایى، شرایط فرهنگى، شرایط اقليمى، شرایط جغرافياى سياسى در تشكيل اين الگو تأثير می‌گذارد - كه قطعاً اينها درست است - اين نكته هم مطرح است كه  طراحان آن، متفكران ايرانى هستند؛ اين كاملاً وجه مناسبى است براى عنوان ايرانى؛ يعنى ما نمی‌خواهيم اين را از ديگران بگيريم؛ ما می‌خواهيم آنچه را كه خودمان لازم می‌دانيم، مصلحت كشورمان می‌دانيم، آينده‌مان را می‌توانيم با آن تصوير و ترسيم كنيم، اين را در يك قالبى بريزيم. بنابراين، اين الگو ايرانى است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

 شکوفایی تمدن نوین اسلامی ایرانی

ملت ايران با همه دستاوردها، تجارب و عبرت‌های ارزشمند خود، رسالتی ملی، انسانی و اسلامی بر عهده دارد. اين ملت در گام دوم انقلاب اسلامی و در عصر پيشرفت‌های پرشتاب علمی، اطلاعاتی، ارتباطی، شناختی و نيز تحولات بينشی، اجتماعی، اقتصادی و سياسی بين‌المللی، وظيفه دارد، توانمندی‌‌ها و ظرفيت‌های تمدنی ايران و اسلام را با استفاده از علم و فناوری روز و تجارب بومی و جهانی، برای نيل به تمدن نوين اسلامی ‌ايرانی، شکوفا سازد و آن را برای حل مسائل اساسی کشور و تعالی و سعادت خود، به خدمت درآورد. همزمان، موظف است که، توانمندی خويش را برای التيام آلام مسلمانان و مردم جهان و دستيابی ايشان به سعادت، تقديم دارد.

دستيابی به اين هدف، با «پيشرفت» در عرصه‌های فکر، علم، معنويت و زندگی، فراهم می‌شود که متفاوت از توسعه به معنی غربی آن، عبارت است از: «تکامل و تعالی پيوسته و پويای شئون و ساحات گوناگون حيات بشر بر اساس آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی، در مسير ظهور استعداد‌های فطری انسان‌ها». اين پيشرفت به الگويي جامع و بلندمدت نياز دارد تا مسير و مقصد آن را معين و تحولاتش را هدايت کند.

برگرفته از: مقدمه پیش‌نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top