به گزارش دفتر ارتباطات و گفتمان‌سازی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مطابق تأکید مقام معظم رهبری که «باید با استفاده از دستگاه‌ها و امکانات، به نحوی گفتمان‌سازی شود که الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی به گفتمانی حاکم بر ذهن‌ها تبدیل شود»، معاونت علمی و تقسیم کار مرکز الگو اقدام به برگزاری نشستی با مدیران و کارشناسان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي کرده است.

 

در ابتدای این نشست، دکتر اکبرزاده به تشریع ابعاد و زوایای گوناگون تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و فعالیت‌های صورت گرفته در طی این سال‌ها در مرکز الگو پرداخت و به مدیران و کارشناسان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي پیشنهاد نمود که در راستای گفتمان‌سازی و استفاده از نظرات الگوهای رقیب در کشورهای دیگر بالاخص کشورهای اسلامی، مرکز الگو را یاری نمایند.

 

سپس دکتر خامه‌یار، معاون بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به زمینه‌ها و موضوعات مورد همکاری با مرکز الگو اشاره کردند و مقرر شد که نماینده مشترکی از طرف "سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي" و "مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت" در راستای گفتمان‌سازی و استفاده از نظرات الگوهای رقیب، تعیین شود.

ایرانی بودن الگو

در خصوص ايرانى بودن الگو، علاوه بر آنچه كه دوستان گفتند؛ كه خوب، شرایط تاريخى، شرایط جغرافيایى، شرایط فرهنگى، شرایط اقليمى، شرایط جغرافياى سياسى در تشكيل اين الگو تأثير می‌گذارد - كه قطعاً اينها درست است - اين نكته هم مطرح است كه  طراحان آن، متفكران ايرانى هستند؛ اين كاملاً وجه مناسبى است براى عنوان ايرانى؛ يعنى ما نمی‌خواهيم اين را از ديگران بگيريم؛ ما می‌خواهيم آنچه را كه خودمان لازم می‌دانيم، مصلحت كشورمان می‌دانيم، آينده‌مان را می‌توانيم با آن تصوير و ترسيم كنيم، اين را در يك قالبى بريزيم. بنابراين، اين الگو ايرانى است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

 شکوفایی تمدن نوین اسلامی ایرانی

ملت ايران با همه دستاوردها، تجارب و عبرت‌های ارزشمند خود، رسالتی ملی، انسانی و اسلامی بر عهده دارد. اين ملت در گام دوم انقلاب اسلامی و در عصر پيشرفت‌های پرشتاب علمی، اطلاعاتی، ارتباطی، شناختی و نيز تحولات بينشی، اجتماعی، اقتصادی و سياسی بين‌المللی، وظيفه دارد، توانمندی‌‌ها و ظرفيت‌های تمدنی ايران و اسلام را با استفاده از علم و فناوری روز و تجارب بومی و جهانی، برای نيل به تمدن نوين اسلامی ‌ايرانی، شکوفا سازد و آن را برای حل مسائل اساسی کشور و تعالی و سعادت خود، به خدمت درآورد. همزمان، موظف است که، توانمندی خويش را برای التيام آلام مسلمانان و مردم جهان و دستيابی ايشان به سعادت، تقديم دارد.

دستيابی به اين هدف، با «پيشرفت» در عرصه‌های فکر، علم، معنويت و زندگی، فراهم می‌شود که متفاوت از توسعه به معنی غربی آن، عبارت است از: «تکامل و تعالی پيوسته و پويای شئون و ساحات گوناگون حيات بشر بر اساس آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی، در مسير ظهور استعداد‌های فطری انسان‌ها». اين پيشرفت به الگويي جامع و بلندمدت نياز دارد تا مسير و مقصد آن را معين و تحولاتش را هدايت کند.

برگرفته از: مقدمه پیش‌نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top