«نقش علم در پیشرفت» موضوع چهارمین برنامه از سلسله نشست‌های پیشرفت ایران است که روز شنبه 21 بهمن ماه ساعت 20:30 از شبکه چهار سیما به صورت زنده و مستقیم روی آنتن می رود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، مدیر دفتر ارتباطات و گفتمان سازی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اعلام کرد در این برنامه که به جلسات مختلف تصمیم گیری گفتمانی در مرکز شباهت دارد در ادامه بحث برنامه هفته گذشته به موضوع «نقش علم در پیشرفت» پرداخته می شود.

شرکت کنندگان این نشست نیز دکتر صادق واعظ زاده رئیس شورای عالی و رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به همراه دکترعلی اکبر موسوی موحدی، استاد دانشگاه تهران، دکتر افسانه صفوی، استاد دانشگاه شیراز، دکتر مجتبی شمسی پور استاد دانشگاه رازی کرمانشاه و دکتر هادی اکبر زاده، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هستند.

علی متقیان ضمن دعوت از فرهیختگان و دانشگاهیان برای دیدن این برنامه، از آنان خواست با ارسال پیامک به شماره 3000045 در مباحث برنامه مشارکت داشته باشند.

مسئول دفتر ارتباطات و گفتمان سازی مرکز اعلام کرد: به جهت بهره مندی از نظر مخاطبان برنامه تمهیداتی اندیشیده شده است که ضمن پاسخ به مشارکت کنندگان از نظرات آنها در محتوای برنامه و برنامه ریزی ها استفاده شود.

وی از مخاطبان خواست نظرات خود را در جهت برگزاری هرچه بهتر برنامه اعلام و در صورت تصمیم به ارسال نامه الکترونیکی، پیشنهادهای خود در موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ضرورت تدوین برنامه پیشرفت برای آینده کشور و نقش علم در پیشرفت را از طریق رایانامهاین آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید  برای مرکز ارسال کنند.

گفتنی است این برنامه به منظور گسترش گفتمان سازی پیرامون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با همکاری مرکز الگو به کارگردانی اکبرزاده نیاکی توسط گروه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شبکه 4 هر شنبه ساعت20:30 به مدت یک ساعت اجرا و بازپخش آن برای روزهای 4 شنبه ساعت 10 صبح برنامه ریزی شده است.

ایرانی بودن الگو

در خصوص ايرانى بودن الگو، علاوه بر آنچه كه دوستان گفتند؛ كه خوب، شرایط تاريخى، شرایط جغرافيایى، شرایط فرهنگى، شرایط اقليمى، شرایط جغرافياى سياسى در تشكيل اين الگو تأثير می‌گذارد - كه قطعاً اينها درست است - اين نكته هم مطرح است كه  طراحان آن، متفكران ايرانى هستند؛ اين كاملاً وجه مناسبى است براى عنوان ايرانى؛ يعنى ما نمی‌خواهيم اين را از ديگران بگيريم؛ ما می‌خواهيم آنچه را كه خودمان لازم می‌دانيم، مصلحت كشورمان می‌دانيم، آينده‌مان را می‌توانيم با آن تصوير و ترسيم كنيم، اين را در يك قالبى بريزيم. بنابراين، اين الگو ايرانى است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

 شکوفایی تمدن نوین اسلامی ایرانی

ملت ايران با همه دستاوردها، تجارب و عبرت‌های ارزشمند خود، رسالتی ملی، انسانی و اسلامی بر عهده دارد. اين ملت در گام دوم انقلاب اسلامی و در عصر پيشرفت‌های پرشتاب علمی، اطلاعاتی، ارتباطی، شناختی و نيز تحولات بينشی، اجتماعی، اقتصادی و سياسی بين‌المللی، وظيفه دارد، توانمندی‌‌ها و ظرفيت‌های تمدنی ايران و اسلام را با استفاده از علم و فناوری روز و تجارب بومی و جهانی، برای نيل به تمدن نوين اسلامی ‌ايرانی، شکوفا سازد و آن را برای حل مسائل اساسی کشور و تعالی و سعادت خود، به خدمت درآورد. همزمان، موظف است که، توانمندی خويش را برای التيام آلام مسلمانان و مردم جهان و دستيابی ايشان به سعادت، تقديم دارد.

دستيابی به اين هدف، با «پيشرفت» در عرصه‌های فکر، علم، معنويت و زندگی، فراهم می‌شود که متفاوت از توسعه به معنی غربی آن، عبارت است از: «تکامل و تعالی پيوسته و پويای شئون و ساحات گوناگون حيات بشر بر اساس آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی، در مسير ظهور استعداد‌های فطری انسان‌ها». اين پيشرفت به الگويي جامع و بلندمدت نياز دارد تا مسير و مقصد آن را معين و تحولاتش را هدايت کند.

برگرفته از: مقدمه پیش‌نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top